Over Kern

Kern is de opvolger van de Nederlandse Raad voor Winkelcentra (NRW). Sinds de jaren ’80 heeft dit legendarische platform veel betekend voor de kennis- en visieontwikkeling van concepten voor planmatig ontwikkelde winkelcentra in Nederland. Onder invloed van ontwikkelingen als schaalvergroting in de retail, internetwinkelen en demografie staat de fijnmazige retailstructuur in Nederland onder druk. Hiermee is retail weliswaar nog steeds een zeer belangrijke motor, maar vormt het zeker niet langer het enige bestanddeel van een sterke kern. Met de transformatie van de NRW naar KERN is het speerpunt verbreed naar samenhangende concepten van winkelen, ontmoeten, welzijn, zorg en diensten. (of winkels, horeca, cultuur en overige publieke voorzieningen).

In centrumgebieden kan worden gewoond, en er kan worden gewerkt. Startpunt voor deze gebieden is echter de aanwezigheid van winkels, horeca, en/of sociaal-culturele voorzieningen.

‘Wij geloven dat een sterke kern aanjager is van vitale dorpen, wijken en stedelijke centra. Maar wat maakt een kern sterk en hoe organiseer en beheer je sterke kernen op een planmatige wijze? Kern is hét kennisplatvorm en netwerkorganisatie om visie ontwikkeling, ervaringen en keyspelers te verbinden en uit te wisselen’.

Centrumgebieden: meer dan alleen winkels

Het realiseren, beheren, en revitaliseren van centrumgebieden is door de huidige cyclische bewegingen complexer geworden. Qua winkelaanbod wordt vaker gedacht in termen van reductie dan in termen van uitbreiding. Horeca, dat een sterke groei doormaakte de afgelopen jaren, vraagt ook om een gebalanceerde inpassing. Voorzieningen als bibliotheken, sociaal-culturele centra, en gezondheidscentra, in het verleden vaak autonoom gerealiseerd, vragen om een betere inpassing en leiden tot maatschappelijke meerwaarde. En de voorkeur voor het mengen van functies omwille van leefbaarheid en ook omwille van risicomanagement vraagt om andere ontwerp- en vastgoedstrategieën.   

Hoe hier vanuit locatie en vastgoed mee om te gaan? Veel geijkte paden zijn niet langer haalbaar. De vraag naar vitale centrumgebieden met een goede mix is groter dan ooit. Dit vraagt aan ontwikkelaars en beleggers om samen te werken met en kennis te hebben over partijen waarmee samenwerking in het verleden niet evident was.

Doelstelling

Kern beoogt een vereniging te zijn die de leden voorziet van:

Professioneel netwerk

Een professioneel netwerk van vastgoedpartijen, retailers en andere gebruikers, en overheden die een gezamenlijk belang hebben bij vitale centrumgebieden en die daar een actieve bijdrage aan leveren.

Platform voor kennisuitwisseling

Een platform voor kennisuitwisseling voor leden door leden. Door het faciliteren van thematische commissies en het organiseren van activiteiten als congressen, projectbezoeken, en expertsessies werkt Kern aan kennisuitwisseling tussen de verschillende stakeholders die actief zijn in centrumgebieden.

Bestuur, commissies & team

 Boris van der Gijp

voorzitter
Achmea Real Estate – Directeur Vastgoed

Boris van der Gijp is in het dagelijks leven werkzaam bij Achmea Real Estate.

Marianne Wesselo 

penningmeester
CBRE Investment Management - Head of Retail Asset Management Netherlands and Belgium

Marianne Wesselo is in het dagelijks leven werkzaam bij CBRE Investment Management.

Barbara Westrik

Bestuurslid
Urban Interest – Commercieel Directeur / CCO

Barbara Westrik is in het dagelijks leven werkzaam bij Urban Interest.

Justin Arnolli

Bestuurslid
green real estate b.v. – investment manager

Justin Arnolli  is in het dagelijks leven werkzaam bij Green Real Estate B.V.

Henk Vonk 

Bestuurslid
Fame – Directeur

Henk Vonk is in het dagelijks leven werkzaam bij HevoFame.

Kern

Bestuur

Het bestuur in 2023 wordt gevormd door:

Kern

Commissies

Kern heeft momenteel vijf actieve commissies waarin leden mede vorm geven aan de inhoudelijke richting van Kern, Deze commissies zijn:

Commissie ESG

voorzitter, Jos Sentel 

Jos Sentel is in het dagelijks leven werkzaam bij ThirdPlace.

Commissie Mens, Trends & Community

voorzitter, eva niens

Eva Niens is in het dagelijks leven werkzaam bij Areaal Advies 

Commissie NewGen

voorzitter, Justin Arnolli

Justin Arnolli is in het dagelijks leven werkzaam bij Green Real Estate.

Ingrid Ploegmakers

Commissie Samenwerking Overheid-Markt

voorzitter, INGRID PLOEGMAKERS 

Ingrid Ploegmakers is in het dagelijks leven werkzaam bij SWECO 

Foto Vermeulen Maarten 20231002 second

Maarten Vermeulen

Ad interim directeur

Maarten is in het verleden eerder actief geweest 
als directeur (managing director) van onder meer ULI Nederland, RICS Europe en als CEO van o.a. MVGM.
In de komende periode wordt door het Kern bestuur gezocht naar een definitieve invulling van de 
directeursfunctie. 

1693215915712

Jacqueline Lycklema

Event manager

Jacqueline is eventmanager communicatiespecialist bij Kern. Zij geeft vorm aan de activiteiten van KERN en de  Retailagenda, en de communicatie hieromtrent. Ook zal zij aangesloten zijn bij de verschillende commissies. 

Kern

Team

Het Kern team wordt gevormd door Maarten Vermelulen, ad interim directeur, en Jacqueline Lycklema, eventmanager.

Contact

Indien je vragen of opmerkingen hebt kun je contact met ons opnemen.

Heb je vragen of opmerkingen over je contributienota?
Stuur je vraag/opmerking naar ledenadministratie@kern.nl.
Wil je ons een factuur sturen? Stuur dan een e-mail naar facturen@kern.nl.

Contactgegevens
E: info@kern.nl
T: 06 123 396 30
KvK nummer: 40480688
BTW nummer: NL0070.93.044.b01
IBAN: 25 ABNA 0469453338

Stel een vraag

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met de verwerking van de door jou ingevulde gegevens door Kern. Wij bewaren die alleen zolang als nodig is en we delen ze nooit met derden, lees onze privacy statement

Met de auto

Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving. De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeergarage P4 Hoog Catharijne ligt aan de Stationsstraat 29, 3511 EK Utrecht.

Met het OV

Creative Valley ligt direct naast station Utrecht Centraal aan de Centrumzijde. Volg in het station de borden Centrum. Zodra je het station uitloopt, sta je op het Stationsplein onder het 'Bollendak'.

Toegang

De entree van Creative Valley bevindt zich rechts van de Albert Heijn, tegenover Boots. In de hal van Creative Valley kunt u zich melden bij de receptie.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives