1682092231719

Winnaar Kern jaarprijs 2023 - City Centre Tilburg

Amsterdam, 20 april 2023

De winnaar van de Kern Jaarprijs 2023 is bekend. Tijdens het Kern Jaarcongres op 20 april in Hotel Jakarta in Amsterdam is het project ‘City Centre Tilburg’, ingediend door Wereldhave, Gemeente Tilburg, NEOO en Van Schijndel Bouwgroep Geffen, door Kern bestuurslid Barbara Westrik en Kern juryvoorzitter René Vierkant uitgeroepen tot winnaar van de Kern Jaarprijs 2023.

De jury had grote waardering voor de wijze waarop Wereldhave en NEOO, in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg, maar zeker ook met de ondernemersvereniging en BIZ vastgoed, tot deze zeer geslaagde ingreep in het historische weefsel van de stad is gekomen. Daarmee is een nieuw stuk stad ontstaan, wat veel meer in zich draagt dan het revitaliseren van een wat zieltogend binnenstedelijk winkelcentrum.

Door netto geen winkels toe te voegen, maar zelfs te reduceren, en deze winkelruimte op een heel andere, veel logischer wijze onderdeel te laten uitmaken van de binnenstad, is een metamorfose gerealiseerd. De jury is onder de indruk van de stedelijke kwaliteit van het nieuw gecreëerde plein, met een passende maat en intimiteit, waardoor het hier goed toeven is.

Lof ook voor het omvormen van de als retail verbinding mislukte Pieter Vreedestraat naar een woon-werk straat en het letterlijk uit de winkelroute nemen ervan.”

Wereldhave, Gemeente Tilburg, NEOO en Van Schijndel Bouwgroep Geffen hebben de bokaal vol trots in ontvangst genomen tijdens het Kern Jaarcongres. Kern feliciteert de winnaars van harte! 

De andere genomineerde projecten voor de Jaarprijs waren:

  • Department in Eindhoven: MN Dutch Real Estate, MN Dutch Real Estate, abcnova, Kentie en Partners Architekten en Heerkens van Bavel Bouw
  • Duinhal in Almere: Amvest Development Real Estate BV en 3W real estate BV
  • TREF in Middelburg: a.s.r. real estate en Vocus Architecten
  • Vijfhoek in Oldenzaal: SUM Architecten, Unibail-Rodamco-Westfield N.V. 

Alle genomineerde projecten verdienen een pluim daar ze goede referenties zijn voor verschillende facetten van de centrumopgaves waar we als sector voor staan. Zoals een succesvolle transformatie waarmee een verouderd gebouw met teveel aan winkelruimte wordt klaar gemaakt voor een nieuwe toekomst met een nieuwe functies. Verduurzaming waarbij de investeerder die extra stap zet. Het creeeren van een nieuwe centrum in een spectaculaire gebiesontwikkeling. En de herpositionering van een zieltogend centrum in een klein verzorgingsgebied tot een relevante place to be met de bibliotheek als een van de trekkers.

De deskundige jury voor de Kern Jaarprijs 2023 bestond uit: René Vierkant Boris van der Gijp Henk Vonk Gertjan Slob Jos Sentel Justin Arnolli Marco Karssemakers Toob Alers Niek Even en werd ondersteund door Herman Kok

En... save the date, het volgend Kern Jaarcongres staat op de agenda voor donderdag 18 april 2024. Met ook weer een Jaarprijs.

1682092238251168209221911616820922298321682092182730

Terug naar blog

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Het Retailhuis
Arnhemse Bovenweg 100 3708 AG Zeist

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives