Grote Markt Oostzijde (Forum) – Groningen

Gemeente Groningen, VolkerWessels Vastgoed en MWPO

De oostkant van de Grote Markt, de vergeten en vervallen kant van het plein met alleen de sociëteit van Vindicat als belangrijke trekker, is ingrijpend getransformeerd. De Grote Markt kreeg de voor-oorlogse maat terug doordat de nieuwe gebouwen op de oude rooilijn zijn geplaatst. Achter de oostwand is een nieuw plein gekomen: de Nieuwe Markt. Daar staat het Forum, de grote blikvanger. Het Forum Groningen is met de bibliotheek, de bioscoop, en het studiecentrum het culturele centrum van de stad. Het grote dakterras en de fraaie horeca maken het Forum extra aantrekkelijk.

Onder het Forum zijn een zeer fraai ontworpen parkeergarage met bijzondere kunst en verlichting, en ook een grote fietsenkelder, gelegen. Rondom De Nieuwe Markt veel horeca, deels gerealiseerd in door jonge architecten ontworpen individuele panden. En aan de Grote Markt is Vindicat iets opgeschoven in een nieuw robuust pand, is het nieuwe Hotel The Market gerealiseerd, en fraaie appartementen met bovenin een bijzonder rooftop restaurant in het pand Merckt op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat.

Al met al een mixed-use uitbreiding van het stadscentrum met het cultureel centrum Forum als absolute nieuwe trekker.   

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives