23 cct 3
City Center Tilburg

Wereldhave, Gemeente Tilburg, NEOO, en Van Schijndel Bouwgroep

City-Center Tilburg is een binnenstedelijke herontwikkeling midden in het stadshart van Tilburg, specifiek in de Emmapassage, Frederikstraat, het Pieter Vreedeplein, het Stadhuisplein en -straat. De herontwikkeling was een samenwerking tussen ondermeer Wereldhave, Gemeente Tilburg, NEOO, en Van Schijndel Bouwgroep. Tussen 2016 en 2022 is het kernwinkelgebied van Tilburg van een ongeliefd en saai stuk binnenstad getransformeerd naar een bruisend en vitaal Full Service City-Center met een brede mix aan functies. De juiste, sterke combinatie van wonen, horeca, leisure en entertainment, groen en winkelen is een belangrijke succesfactor in het plan en creëert nieuwe bezoekmotieven voor de binnenstad. City-Center Tilburg is naast een succesvol en inspirerend project ook een van de grootste recente binnenstedelijke herontwikkelingen van Nederland. Het stadshart van Tilburg is weer een echte levendige kern, beter functionerend en vitaler door de ladderstructuur en een sterke, brede functiemix. Met spraakmakende architectuur, volgens de inwoners van de stad zelfs de mooiste hoogbouw van Tilburg, verbindt het project gebruikers, gebouwen, bewoners en gebieden. Alle vernieuwde commerciële ruimten waren bij opening van het project verhuurd. City Center Tilburg is de winnaar van de Kern Jaarprijs 2023.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Het Retailhuis
Arnhemse Bovenweg 100 3708 AG Zeist

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives