Locatie ESG sessie

Werken aan Sociale Meerwaarde

Utrecht, 23 november 2023

Een succesvolle start van wat zal uitgroeien tot een Community of Practice Social Impact, waarmee we binnen de sector innovatieve benaderingen en werkwijzen willen ontwikkelen voor het creëren van maatschappelijke meerwaarde.

Deze specifieke bijeenkomst vond plaats op een locatie die zich heeft ontwikkeld van een school tot een bloeiend cultureel en educatief centrum, dat fungeert als ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap. 

Met dank aan de sprekers Bas van de Griendt (Stratego Advies), Robért Dackus (Wiebenga Consultants), Rinske Brand (BRAND The Urban Agency), Tony Wijntuin (WYNE Strategy and Innovation) en William Sebring (STIR Architecture). Terwijl Bas inging op de beginselen van ESG en een kader neerzette, gingen Robért, Rinske, Tony en William in op sociale meerwaarde vanuit verschillende invalshoeken met mooie praktijkvoorbeelden. Ten slotte leidde Gerard Groener (Piuverde) de discussie in met een reflectie op wat het voorgaande betekent voor de vastgoed sector. Placemaking is mensenwerk, weg van de zuivere excelbenadering. En hoe kunnen we bottom-up en top-down samenbrengen?

De geslaagde inspiratiesessie werd geleid door Jos Sentel (ThirdPlace) en Herman Kok (Kern). Dit was een eerste stap naar de totstandbrenging van een Community of Practice Social Impact waarin we vanuit Kern aan de slag willen met het thema maatschappelijke meerwaarde in centrumgebieden. Heb je belangstelling voor het vervolg, stuur dan een mail naar: info@kern.nl

Opening

Algemeen presentatie 1

Presentatie 1

Presentatie 2

Presentatie 3

Presentatie 4

Presentatie 5

Publiek ESG inspiriatiesessie

Terug naar blog

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives