3

Met Kern op Locatie in Maastricht

Maastricht, 12 mei 2023

Maastricht is een historische en dynamische stad met veel mooie ontwikkelingen door de loop van de tijd. Kern werd 12 mei in Maastricht ontvangen en rondgeleid door 3W real estate. Met ontwikkelingen als Céramique, ook wel de architectuur wijk van Maastricht waar heden en verleden heel mooi samengaan en de meer recente gebiedsontwikkeling rond het Sphinxkwartier is er in Maastricht veel te zien.

Jacco Meuwissen, CEO van 3W presenteerde in het fraaie 3W kantoor gelegen in het historische Wiebenga gebouw de ontwikkelingsgeschiedenis van Maastricht met een Tour d’Horizon langs verschillende projectgebieden met aandacht voor de lange termijn visie in de stad.

Na een goede lunch ging de groep op de fiets onder begeleiding van Robért Dackus langs een aantal ontwikkelingsgebieden. Te beginnen de Ceramique wijk, met als trekker het Bonnefanten museum, grotendeels gerealiseerd in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Met statige bebouwing met veel aandacht voor de binnentuinen. Vervolgens ging het door naar de Groene Loper. Waar een 10-tal jaar geleden een vervuilde en lawaaiige snelweg het stadsbeeld bepaalde is het nu letterlijk een groene zone bovenop de A2-tunnel waar ruim 1.000 woningen zijn gerealiseerd. De omliggende buurten gaan door een metamorfose: op eens is dit een plek om te zijn. Hier heeft 3W positie met ondermeer het project Mosa Porselein, een voorbeeld van betaalbaar wonen met een divers woonprogramma tussen de Groene Loper en het Centraal Station. Hier een korte toelichting door Guido Linckens (ontwikkelaar bij 3W) over dit bijzondere woon-werkproject.

Vervolgens ging het door naar het Sphinxkwartier en Het Bassin, de historische binnenhaven. Hier krijgt de uitbreiding van de Maastrichtse binnenstad haar beslag met cultuur, horeca, hotels, en een bioscoop. Hier kwamen we ook langs bij de Lindenkruis en Belvedere ontwikkelingen, waar Joep Smeets van 3W een toelichting gaf over het concept en de ontwikkelingsgeschiedenis. Mooie voorbeelden van binnenstedelijk wonen.

De middag werd afgesloten met een borrel bij de The Social Hub, een fraaie rooftop bar bovenop het Student Hotel, gelegen in het fraaie landmark Sphinx-gebouw in het hart van het Sphinx-kwartier. Een mooie mogelijkheid om te netwerken met een fraai uitzicht over Maastricht.

Al met al een bijzonder leerzame middag in het mooie Maastricht met dank aan 3W real estate.

78152

Terug naar blog

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives