Waw 01

Met Kern op excursie naar Warschau

Warschau, 20-22 september 2023

Met mixed-use projecten als browary warszawskie, Elektrownia Powiśle, Norblin Factory, en Centrum Praskie Koneser, allen geopend in de laatste 5 jaar, heeft Warschau een reeks nieuwe meeting places gekregen waar niet alleen wordt geconsumeerd, maar ook gewerkt en gewoond. Een menging van historisch erfgoed met moderne ontwerpen geven deze plekken een sterke identiteit en dragen bij aan de authenticiteit.

Waw 1

Warschau is een stad van winkelcentra. Dus ook wat retailprojecten bezocht, zoals het in 2019 geopende Galeria Młociny in het noorden van Warschau. Ook een bezoek gebracht aan Westfield Arkadia, al bijna 20 jaar het meest succesvolle winkelcentrum in de stad. En ook Złote Tarasy, nog altijd een bijzondere en succesvolle ontwikkeling naast het Centraal Station die treffend laat zien dat er niets boven de binnenstad gaat.

Waw 11

En daarnaast ook een blik op het stadscentrum geworpen, met het naoorlogse centrum met het warenhuiscomplex Wars Sawa Junior dat inmiddels is omgebouwd tot een verzameling extern ontsloten winkels en één van de meest succesvolle winkellocaties in de stad is, en de Chmielna winkelpromenade. Polen is geen land van winkelstraten, en dat is hier te zien. Horeca en ook leegstand zijn meer aanwezig dan winkels. Tot slot ook een wandeling door de het oude na de oorlog heropgebouwde centrum met de Nowy Swiat en Krakowskie Przedmiesce als onderdeel van de Koninklijke Route, en Stare Miasto oude stad.

Waw 8

Met presentaties door Magdalena Frątczak en Monika Kulawińska van CBRE en Krzysztof Poznański van PRCH Polish Council Shopping Centres hebben we een goed beeld gekregen van lokale marktcondities. 

Waw 2

Dank aan alle organisaties in Warschau die met ontvangsten, rondleidingen, en presentaties hebben bijgedragen aan het succes van de reis. CBRE Poland Echo Investment S.A. Grupa Capital Park Liebrecht & wooD Group EPP Unibail-Rodamco-Westfield Poland White Star Real Estate (WSRE) Cushman & Wakefield Polska Rada Centrów Handlowych | Polish Council of Shopping Centers G City Europe (formerly Atrium European Real Estate)

Waw 4

Waw 13

Waw 5

Waw 10

Waw 7

Terug naar blog

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives