23 mei beeld 2

Kern Kennissessie over de nieuwe Omgevingswet en het organiseren van participatie

Utrecht, 28 mei 2024

De invoering van de Omgevingswet is een belangrijk moment voor iedereen in de vastgoedsector omdat deze wet een ingrijpende wijziging introduceert in de manier waarop wij onze fysieke leefomgeving beheren. Dit, met als doel een veiligere, gezondere, en duurzamere inrichting van Nederland en daarbij een focus op integratie van ruimtelijke projecten en milieuwetgeving.

Het heeft bijna drie jaar geduurd voordat de invoering van de Omgevingswet een feit was maar naar blijkt was en is de kennis hieromtrent, zowel bij publieke als private partijen, nog steeds beperkt. Temeer daar soms ook nog niet duidelijk is op welke manier bepaalde passages moeten worden uitgelegd. 

Sascha Stavenuiter van DVLP verzorgde daarom een introductie van de wet en schetste een beeld van de huidige stand van zaken met betrekking tot de invoering.

In het verlengde daarvan ging Saskia Fokkema van ParticipatieKracht in op de juiste wijze waarop stakeholders bij vergunningsprocessen kunnen worden betrokken (participatie). Dit is relevant omdat ook in de Omgevingswet wordt aangegeven dat de uitkomsten hiervan deel kunnen uitmaken van de motivatie van gemeenten om al dan niet een vergunning te verstrekken.  

De sessie was toegankelijk voor een beperkt aantal deelnemers waardoor een goede en levendige discussie ontstond. De middag werd afgesloten met een kleine borrel.

23 mei beeld 323 mei beeld 1

Terug naar blog

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives