IMG 1267

ALV 2023

Utrecht, 19 februari 2024

Als locatie was gekozen voor het NIO House in de binnenstad van Rotterdam. Het weer was fantastisch en de sfeer beloofd een succesvol jaar.

Naast reguliere zaken die tijdens een ALV de revue moeten passeren was het ook tijd om afscheid te nemen van Frank Quix vanwege het aflopen van zijn tweede zittingstermijn. Frank, ook langs deze weg dankjewel voor alles wat jij voor Kern hebt gedaan en nog steeds doet.
Justin Arnolli, voorzitter van de Commissie NewGen, is derhalve gisteren unaniem gekozen tot nieuw bestuurslid. Justin, heel veel succes en mooi om te zien dat jongere leden van Kern nu ook op de voorgrond treden en hun positie pakken.
Naast de hiervoor beschreven wijziging in het bestuur werden Boris van der Grijp (voorzitter), Henk Vonk en Barbara Westrik unaniem herbenoemd voor een tweede termijn. Alle drie, van harte gefeliciteerd en dank voor jullie voortdurende inzet en betrokkenheid bij Kern.

Ook werd in deze ALV formeel afscheid genomen van Herman Kok, die per 1 februari de organisatie heeft verlaten om zich weer te gaan richten op zijn oorspronkelijke werk in de wereld van marktonderzoek en advies. Maarten Vermeulen is hem op interim-basis opgevolgd.

Verder werd er gedurende deze ALV ruim aandacht besteed aan de evenementen van afgelopen jaar, de evenementen voor het komende jaar alsmede het werk van de vijf Commissies binnen Kern die zich richten op verdieping van specifieke onderwerpen en thema's, relevant voor Kernen in het algemeen en leden van Kern in het bijzonder. Duidelijk werd dat er enorm veel dynamiek en energie binnen Kern en haar werkveld bestaat en het is spannend om te ervaren wat dat genereert aan mogelijkheden tot kennisdeling en -ontwikkeling.

Tot slot werd stilgestaan bij de prestigieuze Kern Jaarprijs die ook dit jaar weer zal worden uitgereikt tijdens het Kern Jaarcongres, dat wordt gehouden in het depotgebouw van museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. De selectie van de winnaar vindt plaats door een deskundige jury onder leiding van Caroline Droste.

Na afsluiting van de ALV volgde een netwerkevent waarbij een presentatie werd gegeven over de visie op en de wereld achter het NIO House, dank Ruben Keuter en Tristan Hamelink voor jullie verhaal en gastvrijheid. Frederique de groot, co-founder van de 'World of Nix', gaf tenslotte een presentatie over dit concept, dat de 'go-to place' is voor de consument die op zoek is naar een alternatief voor alcoholhoudende dranken.

Al met al een zeer geslaagde middag en een goed begin van het nieuwe verenigingsjaar.

IMG 1276IMG 1265IMG 1266IMG 1270IMG 1271IMG 1279IMG 1280

Terug naar blog

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives