IMG 0330

Studiereis Kern Berlijn - 17 t/m 20 september 2024

17 september middag t/m 20 september middag

Berlijn is volop in beweging en verrast bij ieder bezoek opnieuw. Het programma wordt op dit moment verder afgerond maar zal zeer divers, spannend en relevant zijn.

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat de muur is gevallen, en 25 jaar geleden dat Berlijn weer hoofdstad van Duitsland is geworden. De stad heeft de laatste decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Winkelcentra, winkelstraten, gebiedsontwikkelingen, transformaties, we gaan het zien tijdens deze reis. Kortom, een reis om bij te zijn.

Hoogtepunten van de reis zullen zijn de drie belangrijkste centrumgebieden van de stad: het Ku-Damm gebied met het KaDeWe warenhuis in het westen van de stad, Mitte met Potsdamer Platz en the Playce, en het gebied rond Alexanderplatz met het Alexa winkelcentrum en de Häckeschen Höfe. Hier krijgen we een goed beeld van brands en winkelformules in de stad.

We zullen verschillende ‘Kieze’, oftewel buurten, zoals Moabit, Kreuzberg en Friedrichshain bezoeken, waar fraaie markthallen en wijkwinkelstraten te vinden zijn. Hier zullen we aandacht besteden aan interessante supermarkt- en convenienceformules.

Een paar gebiedsontwikkelingen zullen niet ontbreken in het programma. We verkennen Mediaspree, een grote mixed-use gebiedsontwikkeling in het oosten van de stad, en Holzmarkt, een kleinere gebiedsontwikkeling gebaseerd op een coöperatief ontwikkelingsmodel.

Daarnaast zullen we goede voorbeelden van gebouwtransformaties zien, waaronder het nieuwe hoofdkantoor van Zalando, dat voorheen een warenhuis was, en een prachtig tot winkelcentrum en mixed-use omgeving omgebouwde voormalige brouwerij in Wedding.

Vertrek vindt plaats op dinsdagmiddag 17 september en terugkeer is gepland voor vrijdagmiddag 20 september.
Deelnamekosten all-in: €1.700 voor leden, €2.000 voor niet leden.

Interesse in deze bijzondere studiereis? Meld je dan aan via onderstaande link. 

We rekenen op een grote delegatie en kijken uit naar jullie deelname.

20230708 16180120230708 181339IMG 152420230708 195528

Aanmelden:

{{Titel agendapunt}}
{{Sub titel // Datum}}

Terug naar Agenda

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Het Retailhuis
Arnhemse Bovenweg 100 3708 AG Zeist

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives