Zuidplein

Projectbezoek Zuidplein – Hart van Zuid

11 oktober vanaf 13.00

Met Kern gaan we op bezoek in Rotterdam bij het vernieuwde Zuidplein en het Hart van Zuid dat sterk in ontwikkeling is. Zuidplein en Hart van Zuid laten goed zien wat voor kansen er zijn voor het vernieuwen van centrumgebieden en het combineren van verschillende functies en bestemmingen.  

Het winkelcentrum Zuidplein is na twee jaar renoveren grondig vernieuwd.  Onder andere de passages en pleinen in het centrum zijn aangepakt. Winkelunits en winkelpuien zijn opgewaardeerd. En ook is het centrum uitgebreid met een nieuwe Albert Heijn en een Amazing Oriental food market, de grootste van Rotterdam.    

De ontwikkelingen in Hart van Zuid maken dat het Zuidplein en de omgeving evolueren tot het ware centrum voor Rotterdam Zuid. Met ondermeer het nieuwe Theater Zuidplein, een nieuw zwembad, een sterk verbeterd busstation, en een vernieuwde bibliotheek. De openbare ruimte wordt verbeterd zodat Hart van Zuid met Zuidplein als een aantrekkelijk bewandelbaar gebied goed kan functioneren. Voort wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een Pathe bioscoop, cafë's en restaurants, en een hotel, waarmee het gebied een volwaardige leisure signatuur krijgt.

We zullen worden ontvangen door ondermeer VVE Zuidplein en Colliers, gevolgd door een rondleiding door het winkelcentrum en Hart van Zuid. We zullen de middag afsluiten met een borrel.

Meer informatie en het definitieve programma volgen.

Aanmelden:

{{Titel agendapunt}}
{{Huidige datum van aanmelding}}

Terug naar Agenda

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Onze leden blijven op de hoogte via onze online community. Ook niet-leden bieden we graag een mogelijkheid om onze nieuwsberichten te volgen. Interesse? Meld je dan hieronder aan!

Kern voorziet in brede kennis over centrumgebieden met alle daarbij behorende functies waaronder retail. Voorts biedt Kern exclusieve netwerkmogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers van kernen, en publieke organisaties als gemeentes, door middel van inhoudelijke sessies, publicaties, locatiebezoeken en buitenlandse reizen, vóór en dóór leden.

Adres

Creative Valley CS
Unit 2.12
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Copyright © 2023 | Kern - Alle rechten voorbehouden | Design: Buro Toob Young Creatives