Najaar 2022 - Kern activiteiten

Augustus - December 2022

Overzicht
(voor details per activiteit scroll naar beneden)

24 augustus
Kern NewGen: Padel Jij Wel?
14 september
Kern Expert Sessie - Centraal Vitaal: cases Zwolle en Zaandam
22 september
Kern Marketing Festival 'Superhelden, Be a Hero & Uitreiking Marketing & Creativity Awards
7 oktober
Kern ism Platform31: Projectbezoek Haarlem-Schalkwijk
10 oktober
VastgoedJournaal ism Kern: Congres De Toekomst van Wijkwinkelcentra
12-14 oktober
Kern-studiereis Wenen - Bratislava
7 november
Retailagenda ism Kern en DNWS De Nieuwe Winkelstraat: Festival De Waardevolle Binnenstad

(voor details per activiteit scroll naar beneden)

24 augustus 2022 15.00-18.00
Padel jij wel?
Door: Kern NewGen
Amsterdam, Olympiaplein
Geslaagde activiteit door Kern NewGen. Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. De dynamische combinatie van squash & tennis en het laagdrempelige instapniveau zorgen ervoor dat je al snel een leuk potje kan spelen. Padelbanen schieten daarom als paddenstoelen uit de grond en de sport verovert ook snel de harten van de vastgoedwereld. Kern NewGen commissie organiseerde daarom een geheel verzorgde padel clinic op 24 augustus in Amsterdam. Onder begeleiding van het team van Peakz Padel zullen we in een paar uur kennis maken met de snelst groeiende sport van Nederland.

14 september 2022 15.30-17.00
Kern Expert Sessie - Centraal Vitaal: cases Zwolle en Zaandam
Hybride: Teams en Utrecht, Creative Valley
Eén van de grootste uitdagingen voor veel van onze stads- en dorpskernen is het compacter en vitaler maken van deze kernen. Transformeren naar woningen is één van de veelgehoorde oplossingsrichtingen. Het toevoegen van andere functies dan retail en horeca eveneens. Belangrijk is om te weten waaraan behoefte bestaat in welke kern. In deze expertsessie tonen drie experts je, op basis van cases in Zaandam en Zwolle, hoe je op basis van data de juiste beslissingen kunt nemen.
Met Anton Los (Perfact Place), Jan Louwris (Whooz) en Maarten Kruger (Bureau Buiten)
Hybride sessie te volgen via Teams of live in Creative Valley. Entree voor Kern-leden gratis. Aanmelden Kern-leden via Kern Community door Chainels. Niet-leden via info@kern.nl.

22 september 2022 14.00-18.00
Kern Marketing Festival 'Superhelden, Be a Hero' & Uitreiking Kern Marketing & Creativity Awards
Amsterdam, B. Amsterdam
teeds meer gaat place making hand in hand met place branding. Bezoekers zoeken naar plekken met een hoge mate van relevantie en belevingswaarde. Naar plekken met identiteit. Een identiteit die er toe bijdraagt dat je je er thuis voelt, dat de plek voelt als jóuw plek.
Marketing en communicatie van plekken en locaties krijgt steeds meer strategisch gewicht. Place branding is essentieel onderdeel van het succes van veel plekken.
Bij het Kern Marketing Festival 2022 staat place branding centraal. Wat zijn essentiële aspecten van branding? Wat zijn mooie voorbeelden waar place making en place branding hand in hand gaan? En, kijkend naar kernen, wat zien wij als goede kernen? Wat maakt een kern dynamisch en succesvol?

Programma Kern Marketing Festival
14.00 Ontvangst en koffie/thee
14.30 Opening en welkom
14.45 Tessa Bakker (CEO B. Amsterdam) ‘B. Amsterdam welcomes all superstars!’
15.15 Interactieve ‘Superhelden’ sessie onder leiding van Joost Nicasie (Areaal Advies) over vitale centrumgebieden
15.40 Pauze
16.00 Keynote Rinske Brand (Brand Urban Agency) ‘De toekomst laat zich testen’
16.45 Uitreiking Creativity & Marketing Awards door Tony Wijntuin (WYNE) en (Kern)
17.15 Borrel met lekkere happen
Entree: gratis voor Kern-leden. Niet-leden Euro 295. Aanmelden Kern-leden via Kern Community door Chainels. Niet-leden via info@kern.nl.

7 oktober 2022 10.00-12.30
Projectbezoek Haarlem Schalkwijk
Projectbezoek georganiseerd door Kern en Platform31. De herontwikkeling van het centrum van Schalkwijk is in volle gang. Het verouderde, monofunctionele winkelcentrum transformeert stap voor stap naar een multifunctioneel en hoogstedelijk stadsdeelcentrum voor Schalkwijk. De ontwikkeling van het eerste grote project met woningen, twee supermarkten, winkels, een bioscoop en een parkeergarage is inmiddels gereed. Na deze eerste fase vindt vervolgens in elk geval de transformatie van het zuidelijke deel van het winkelcentrum plaats. Hier is ruimte voor meer dan 1.000 woningen, 5.000 m2 commerciële ruimte en maatschappelijke functies.
Tijdens het projectbezoek vertelt Albert Hoogland (MVGM) over de historie en de stand van zaken van de transformatie van Schalkwijk. Ward Frielink (DTNP) heeft het distributieplanologisch onderzoek uitgevoerd. Hij vertelt over denkstappen die zijn gezet om te komen tot de functioneel-ruimtelijke opzet van het nieuwe centrum, de opgaven en kansen voor Schalkwijk. Hij plaatst dit in een breder perspectief van de opgave van winkelgebieden in Nederland in zijn algemeenheid. Gezamenlijk bekijken we het gebied. We bespreken wat de lessen zijn en bediscussiëren hoe we deze lessen naar andere gebieden in Nederland kunnen vertalen.
Entree: voor Kern-leden gratis. Aanmelden Kern-leden via Kern Community door Chainels. Niet-leden via info@kern.nl.

11-14 oktober 2022
Kern studiereis naar Wenen en Bratislava
Ga mee en ontdek de laatste ontwikkelingen op het vlak van centrumgebieden in Wenen en Bratislava. Met natuurlijk aandacht voor bekende locaties als Kohlmarkt en Graben in de Weense binnenstad en het Westfield Donauzentrum aan de noordoever van de Donau, en Eurovea in Bratislava. Maar ook een bezoek aan het hippe Karmelitenviertel in Leopoldstadt, een blik op Seestadt, het nieuwste uitbreidingsgebied van Wenen. Ook aandacht voor het nieuwe Wenen Hauptbahnhof dat inmiddels echt als een nieuw centrumgebied op de kaart staat. Ook zicht op de binnenstad van Bratislava, dat ondanks alle winkelcentra in de stad een eigen positie heeft verworven. Daarnaast ondermeer ook een bezoek aan het bekende Prater.
Vertrek di 11 okt - avond, retour: vr 14 okt avond.
Deelname studireis all-in:. Kern-leden: Euro 1.350, niet-leden: Euro 1.650. Meer informatie: herman@kern.nl

7 november 2022 10.00-17.00
Festival De Waardevolle Binnenstad
Utrecht, Spoorwegmuseum
Retailagenda Festival in samenwerking met Kern en Platform DNWS De Nieuwe Winkelstraat. Festival op 7 november in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dan laten we onder andere aan de hand van een reeks interessante cases zien met welke kansen en drempels gemeenten, vastgoedeigenaren en ondernemers te maken krijgen als zij in actie willen komen om hun centrum meerwaarde te bieden voor de lange termijn.
Ook met minister Micky Adriaansens van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, onderzoek door Frank Quix en een filosofische kijk op de binnenstad door Ad Verbrugge.
Aanmelden Kern-leden via Kern Community door Chainels. Niet-leden via www.retailland.nl.